İstemek...


İstemek insanoğlu'nun doğasının gereği.Hep isteriz,istediklerimizin hepsinin gerçekleşmesini bekleriz,bu  bazen olur bazen de  olmaz.Olduğu zaman şükretmenisi pek bilmediğimiz gibi,olmadığı zamanlar ise neden olmadı diye yakınıp dururuz.Hep şöyle bir inanış vardır? Çok istersen elde edemezsin,gerçekten de öyle midir,elde etmek için çok istememek mi lazım.Yazının burasında sizinle bir yazı paylaşmak istiyorum.K dergisinde(ne güzel bir dergiydi,keşke tekrar yayınlansa) Rengin Soysal ne diyor bakın:
'' Aradığın şey ,onu aramaktan vazgeçtiğin an gelir seni bulur.'' der Nicholas Cristopher. Hayatın büyülü gerçeklerine dair bir tesbit bence.
   İstemenin intikamı...
   Artık istemediğinde bulmanın anlamsızlığı da.Çok isteyip ,isteiğine ulaştığıda hayal kırklığı  veya acı da...Hepsi de bu intikama dahil.
   Aradığımızı bulmak için çıkıyoruz yola...Bulduğumuz aradığımızdan çok başka oluyor.''
 Katılır mısınız bu yazıya,gerçekten bir şeyi  çok arayıp bulduğunuzda aradığınıza değdiğini düşünüyor musunuz.? Yoksa sizi asıl heyecanlandıran bulmak değil de aramak mıdır? İstemek ve aramak sanırım aynı şey değil.İstemek eylemsizlik hali,aramak ''istemek''in eylem hali.Biraz da kadim dinlere de göz atmakta yarar var.Bütün kadim dinler istemeye teşvik eder insanı.İstemek,hissetmektir bütün varlığınla 0'nu.Ne kadar hissedersen o kadar da istersin.İstemek senin için en hayırlısı. Mevlana der ki: Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için, ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur..."

İsteyelim,arayalım da ama istemekle ısrar etmenin arasındaki o ince çizgiyi unutmayalım.İstemek demek ısrar etmek  değildir.Kendi kabuğuna çekilerek,kimseyi rahatsız etmeden de istemek mümkün olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1816 yılında,Baltimore kentinde eski bir tapınağın duvarına yazılmış bir metin...

Habil,Kabil ve İklimya...

Maviyi Soruyordun,Mavi Bir Huydur Bizde