Ah Annelerimiz..

Anlatacağım olay ve kahramanlar gerçektir.Kurgulanmamıştır. Olay çok sıradan.Sıradan dediğime bakmayın,aslında büyük bir olay.Kahramanlarımız:Bir anne(klasik),bir kadın kız da diyebilirim ve bir memur.
Hayat tesadüflerden ibarettir.Ya da hayatımızı tesadüfler belirler.Memur ,görev yapmakta olduğu yere yeni atanır.Ve hikayenin annesi o kurumda memur olarak değil de başka bir hizmet vermekte.Annenin kızını da tanıyalım.O da başka bir ilde memur.

Kız birine aşıktır.Aşık olduğu kişiyle sohbet etmekten,şakalaşmaktan,zaman geçirmekten çok keyif alır.Mutludur.Anne  bu mutluluğa izin vermez.Kendince haklıdır.Kızının onunla mutlu olamayacağına inanır.Üstelik kızın sevgilisinin ailesinin onları küçümsediğini düşünür.Öyle duyumlar alır.Kızına baskı yapar,ayrılması için. Evlenirlerse buna tepki göstereceğini,ve düğünün hiçbir evresine katılmayacağını söyler.Anne çok mutsuzdur.Ama kız ondan daha mutsuzdur.Bu arada diğer kahramanımızı(memur) unuttuğumu sanmayın.O da  kızı annesinin yanında  görür ve beğenir,aşık olmuş mudur  şüphelidir.Kızın annesi memuru çok beğenir.Kızının onunla evlenmesini ister.Memur ile kız  tanışır,kız etkilenemez çünkü kalbi sonuna kadar doludur.Anne çok ister,memur da çok ister onunla evlenmeyi.Kız istemez.Anne baskı yapar,kız annesinden nefret eder.Anne çaresizdir.Aslında bıraksa kızı kendi haline su yolunu bulacaktır.Ah annelerimiz ah.Hikayenin sonunu merak ediyorum,umarım hem kız mutlu olur hem de anne.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1816 yılında,Baltimore kentinde eski bir tapınağın duvarına yazılmış bir metin...

Habil,Kabil ve İklimya...

Maviyi Soruyordun,Mavi Bir Huydur Bizde